Recenze

Mé oblíbené seriály za rok 2017

16. ledna 2018 v 19:36 | Marionete
Výsledek obrázku pro vikings series

Vikingové

Seriál z tvrdého a tuhého prostředí, z doby Vikingů, kteří byli nemilosrdnými bojovníky. Příběh sleduje dění legendárního Ragnara Lothbroka a jeho rodiny, který bojuje s nástrahami tvrdých severských podmínek. Úžasný seriál, který sleduji už asi rok, společně s mým tátou. Řekla bych, že je to taková vylepšená realistická verze GOT. Moje oblíbená postava je Lagertha, Floki a Ivar.

WITHNAIL A JÁ - FILMOVÁ RECENZE

22. dubna 2017 v 21:56 | Marionete
Výsledek obrázku pro withnail and i

Původ: Velká Británie
Režie: Bruce Robinson
Žánr: Komedie, Drama
Rok: 1987

Děj: Kultovní konverzační komedie čerpající z režisérova vlastního života. Dva nezaměstnaní herci Withnail a Marwood se rozhodnou vyrazit z bezútěšného, studeného Londýna na venkov, kde má Withnailův homosexuální strýc chatu. V doprovodu břitkého humoru a litrů a litrů alkoholu zjistí, že jejich schopnosti přežít zde vlastními silami jsou prakticky nulové. Na deziluzivní cestě z města se postupně vytváří melancholické pojednání o neodvratném procitnutí do reality i do střízlivosti. Předlohou pro postavu Withnaila byl britský herec Vivian MacKerrell, se kterým režisér filmu Bruce Robinson sdílel byt v londýnské čtvrti Camden. Po skončení filmu se doporučuje nasednout do staré káry, nakoupit basy piva a vyrazit s kamarády na venkov.

Můj názor: Na tomto filmu mě nejvíce bavil tragikomický britský humor. Obě postavy jsou mi hodně sympatické svým naprostým nezájmem o okolní svět a prostředí britského venkova tomu přidává na dokonalosti. Určitě se na něj podívám znova co nejdříve.

8 HROZNÝCH - RECENZE

14. března 2017 v 20:43 | Marionete
Výsledek obrázku pro hateful eight

Žánr: Western, Drama, Komedie
Režie: Quentin Tarantino
Původ: USA

Popis: Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako "Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže - majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou.

Můj názor: Tarantino opět nezklamal. Skvělé dialogy, skvělé postavy, surovost, humor a perfektní prostředí a záběry!

ÚTĚK DO DIVOČINY - RECENZE

14. března 2017 v 20:14 | Marionete
Výsledek obrázku pro into the wild

Režie: Sean Penn
Žánr: Dobrodružný, Drama, Životopisný
Původ: USA

Popis: Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy.

Můj názor: Tento film je pro mě jak dělaný, protože o útěku do divočiny přemýšlím neustále. Už mě unavuje společnost a režim do kterého se musíme zařazovat. A to ještě ani nepracuju. Myslím, že lidé až moc utekli od přírody. Přitom jsme původně její součástí. Herec se jinak na svou roli chodí skvěle a také si tam zahrála má oblíbena Stewart Kristen. Film je napínavě natočen ale konční dost smutně.

CBGB: KOLÉBKA PUNKU - RECENZE

14. března 2017 v 20:10 | Marionete
Výsledek obrázku pro cbgb movie

Původ: USA
Režie: Randall Miller
Žánr: Hudební, Dokumentární, Komedie

Popis: Hilly Kristal si po dvojitém bankrotu půjčil v roce 1973 peníze a koupil v New Yorku podnik Palace Bar. Vždycky si přál dát příležitost živé hudbě, hlavně country, bluegrassu a blues. Odtud pochází nový název klubu: CBGB... Country, bluegrass a blues - tyto tři hudební žánry daly název uznávanému newyorskému klubu CBGB, který se díky svému majiteli Hilly Kristalovi stal kolébkou undergroundového rokenrolu a punku. Protože v jeho klubu na Bowery nechtěly country kapely vystupovat, rozhodl se dát příležitost i jiným formám rocku. V jeho podniku mohly hudební skupiny vystupovat pod jedinou podmínkou - musely hrát jen vlastní tvorbu. Žádné pecky z hitparád, žádné předělávky. Jeho krédem bylo podporovat umělce za každou cenu. Hilly Kristal se tak proslavil a je právem označován za kmotra punku, který stál u zrodu kapel jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police.

Můj názor: Skvělý komediální dokument o známém punkovém klubu. Film jsem si užila, protože miluji náhlížení do takových subkultur. Punkáče jsem vždy měla ráda a tak mě ani tento film nezklamal. Také tam hrají dva herci, které znám z Harryho Pottera. Takže si nemůžu víc přát!


POKOJ 1408 - FILMOVÁ RECENZE

9. března 2017 v 14:30 | Marionete
Výsledek obrázku pro pokoj 1408

Původ: USA
Žánr: Horor, Thriller
Předloha: Stephen King

Popis: Pokoj 1408 nemá moc hezkou pověst. Je to jediný pokoj hotelu Delfín, ve kterém se už téměř dvacet let neubytoval žádný zákazník. Není čemu se divit, když lze v jeho historických záznamech nálézt dvanáct sebevražd a třicet takzvaných "přirozených" úmrtí. Když k tomu připočteme drobné nehody některých pokojských (záchvaty smíchu, záchvaty pláče, mrtvice, slepota), které pokoj udržovaly čistý a obyvatelný, není se opravdu čemu divit. Pan Olin (Samuel L. Jackson) jakožto ředitel tohoto malého newyorkského hotelu příběh pokoje 1408 velice dobře zná, a proto se všem případným zájemcům snaží pobyt v něm ze všech sil rozmluvit. Spisovatel Mike Enslin (John Cusack) se však psaním hororových povídek živí a nikdo a nic mu jeho noc v pokoji 1408 nevezme. Vždyť strašidelné pokoje jsou jen směšné hlouposti jako všechna ta místa, na kterých už strávil noc - o kterých psal. Navíc by mu chyběla jedna kapitola do jeho nové knihy. Vyzbrojen svým věrným diktafonem Sony se tedy vydává do čtrnáctého patra, které je ale ve skutečnosti patrem třináctým. Do pokoje 1408. Do pokoje, jehož součet čísel dává dohromady číslo třináct…

Můj názor: Úžasný psychologický horor od úžasného Stephena Kinga. Cusack v hlavní roli není rozhodně zklamáním a dodává hororu trochu humoru. Samuel L. Jakson se svou malou roličkou je taky opět skvělý, jako ve všech svých filmech. Rozhodně jsem od toho hororu nečekala tolik, kolik mi dokázal nabídnout. Pokud máte rádi horory které nejsou hloupé tak je tohle rozhodně dobrá volba!

VIKINGS - SERIÁLOVÁ RECENZE

9. března 2017 v 14:14 | Marionete
Výsledek obrázku pro vikings

Země: Irsko, Kanada
Typ: Seriál
Počet sérií: 4
Žánr: Historický, Fantasy, Akční

Děj: Seriál Vikings bude popisuje děj postavy Ragnara Lothbroka, což byl největší hrdina vikinské doby. Ragnar je mladý farmář, který není spokojen s vládou vikinského jarla Haraldsona. Ten veškeré obyvatelstvo vždy posílá na východ do Ruska a Baltských zemí, kde mají drancovat místní chudé obyvatelstvo, což není žádná výzva pro tak tvrdé vikingy. Ragnar se považuje za přímého potomka Ódina, boha válečníků, což se projevuje na jeho chování. Sám podnikne se svým přítelem Flokim činy proti svému jarlovi, když vynaleznou a vyrobí zbrusu nové lodě, které jsou mnohem lepší a užitečnější než lodě, které právě používají. Díky těmto lodím podniknou expedici na západ, kde objeví novou zemi, ale také její problémy, které se budou naskytovat.

Můj názor: Skvělý seriál, který jsem celý zhltla minulý měsíc. Ragnar je úžasná hlavní postava a najdou se i další, které si člověk oblíbí. Líbí se mi i víra a kultura Vikingů. Dokonce bych řekla, že je to lepší seriál než Hra o Trůny.

KNÍŽNÍ RECENZE: MLČENÍ JEHŇÁTEK

23. února 2017 v 20:18 | Marionete
Výsledek obrázku pro mlčení jehňátek kniha

Autor: Thomas Harris
Žánr: Horor
Zfilmováno: Ano

Děj: Clarice Starlingová, nadaná studentka akademie FBI, je přidělena agentu Crawfordovi vyšetřujícímu případ masového vraha Buffalo Billa, který své oběti stahuje z kůže. Clarice navštíví v baltimorské vězeňské nemocnici bývalého vynikajícího psychiatra Hannibala Lectera, odsouzeného na doživotí za sérii brutálních vražd a kanibalismus, který by o vrahovi mohl něco vědět. Odsouzený psychiatr Clarice zároveň děsí a fascinuje. Když je masovým vrahem unesena dcera senátorky Martinové, nabídne Clarice Lecterovi přijatelnější vězeňské podmínky výměnou za informaci, vedoucí k dopadení Buffalo Billa...

Můj názor: Skvělá morbidní klasika, při které má člověk občas u husinu. U knížky i filmu jsem se skvěle bavila a považuji toto dílo za jeden z nejlepších hororů. Ale nevím proč, ale trochu jsem se vžila do Buffalo Billa a jeho šíleného myšlení. Nejvtipnější bylo, když mluvil se svým psem. Samozřejmě i Lecter a Clarice mají oba svělé charaktery. Dávám dílu 10/10.

Recenze: Jo Nesbo - Nemesis

13. února 2017 v 18:05 | Marionete
Výsledek obrázku pro JO NESBO NEMESIS

Rok vydání: 2002
Autor: Jo Nesbo
Žánr: Krimi, Thriller, Akční

Popis: Začal podzim. V jedné bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí pětadvacet vteřin na to, aby otevřel bankomat, vybral z něj peníze a naházel je do připravené kabely. Limit o šest vteřin překročí. Bankovní lupič ukáže do bezpečnostní kamery šest prstů, zastřelí jednu ze zaměstnankyň a beze stopy se vytratí. Případ dostává na starost Harry Hole, jeden z nejlepších kriminalistů osloské policie, ale zároveň velmi svérázný chlapík, osamělý vlk s neuspořádaným osobním životem a alkoholik, kterému dělá problémy podvolit se jakékoli autoritě. Při vyšetřování mu sekunduje velmi zdatná policejní posila Beáta Lonnová, dcera známého zastřeleného kriminalisty, která zaujala místo Harryho zavražděné kolegyně Ellen Gjeltenové. Krátce po zahájení vyšetřování je ve svém bytě nalezena Harryho dávná láska Anna Bethsenová. Vše nasvědčuje tomu, že spáchala sebevraždu v ten večer, kdy u ní byl Harry na večeři. Téměř vše. Jenže Harry má naprosté "okno" a z návštěvy si nic nepamatuje. Co se vlastně v Annině bytě odehrálo? Když vyšetřování uvízne na mrtvém bodě, rozhodne se Harry využít pomoci Raskola, původem rumunského Roma, Annina příbuzného a legendárního bankovního lupiče, který se sám přihlásil policii a nechal se uvěznit. I z vězení však dokáže tahat za potřebné nitky. Harry uzavře s Raskolem dohodu: Raskol mu pomůže najít bankovního lupiče a Harry oplátkou za to odhalí Annina vraha. Kolotoč událostí se rozbíhá. A to podzim teprve začal...

Můj názor: Skvěle propracovaný příběh, u které jsem se pobavila. Normálně na detektivky moc nejsem ale Jo Nesbo skvěle popisuje napínavé situace. A hlavní hrdina Harry mi je mega sympatický. Dávám 10/10.

Coco Chanel & Igor Stravinsky - Filmová recenze

28. ledna 2017 v 17:35 | Marionete
Výsledek obrázku pro coco chanel a igor stravinsky

Žánr: Životopisný, Drama, Romantický
Režie: Jan Kounen
Hlavní role: Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis
Rok vydání: 2009

Popis: Coco Chanel a Igor Stravinsky k sobě měli vždy blízko. Ona chce svými modely vnést nový závan do světa ženské módy, on si přeje změnit hudební vkus. Když se setkají, je Stravinsky pouhým exulantem v Paříži. Coco nabídne jemu i jeho rodině svůj dům. Přitažlivost mezi nimi je však nebezpečná.

Můj názor: Mads je prostě můj oblíbenec a sexuální symbol. Takže jsem se při sexuálních scénách opravdu musela hlídat, abych vůbec dýchala. Příběh je to jinak velice zajímavý ale je mi Igora trochu líto. Trochu mě ale štve, že z Coco udělali mrchu. Ikdyž je možné, že okolnosti byly třeba úplně jiné. Jinak se mi líbí i vyobrazení její práce na šatech a parfémech. Dávám filmu za sexy Madse a skvělé vytvoření dobové atmosféry 9/10.
 
 

Reklama