Recenze

Moji oblíbení interpreti - Květen 2018

6. května 2018 v 11:59 | Marionete
Výsledek obrázku pro lorde

Lorde

Lorde je moje stálá oblíbenkyně ale připouštím, že během její přestávky, jsem si dala přestávku od její hudby i já. Jakmile ale přišla s novým albem Melodrama, zase mi přirostla k srdci. V tomto albu se Lorde transformovala do dospělejší ženy, která už využívá své ženské zbraně ale zároveň už má i nějaké ty zkušenosti se zlomeným srdcem. Byl pro mě trochu nezvyk, najednou Lorde vidět a slyšet jinak. Toto nové album má také více popový nádech, což pro mě není úplně dobrá zpráva, protože jsem měla ráda její odlišný syntetický zvuk ale co se dá dělat. K popularitě jí to určitě teď pomohlo. Píseň Perfect Places a Homemade Dynamite jsou pro mě teď droga.


Výsledek obrázku pro lil peep

Lil Peep

Já vím, je to teď všude. Lil Peep zemřel a celý svět ho najednou řeší. Po smrti získává další fanoušky a mezi nimi jsem se úplnou náhodou vyskytla i já. Tenhle kluk mě prostě něčím fascinuje. Nemám ve zvyku poslouchat takovéhle typy ale on si mě něčím získal. Asi je to jeho smutkem. Začala jsem sjíždět jeho hudbu, když jsem dostala nedávno kopačky. Moje srdce krvácelo a jeho smutné rapové balady ho aspoň na chvíli objaly a řekly, že to se stává a bude to dobrý. A že v tom smutku je vlastně krása. Určitě bych Lil Peepa tak nepodceňovala a dala mu šanci!


Související obrázek

Marilyn Manson

Tenhle pán je prostě klasika. Sjíždím ho už asi tak 5 let ale furt mě nepřestal bavit. Marilyn je prostě král temnoty. Jeho zvuk a rockový hlas mě vždy odnese do jiné reality. Také se mi zalíbila hodně jeho nové hudba, ve které se i v hudebních klipech objevil Johnny Depp. Líbí se mi Marilyn teď jako starší páprda, snad i víc než ten mladý. Jak kdyby to byl zase trochu jiný člověk.


Výsledek obrázku pro yzomandias a niktendo

Yzomandias a Niktendo

Odsuzujte je jak chcete ale mě přirostli k srdci. Dobře, uznávám že někomu nesedí český rap a nebo drsňácké songy o trávě a hoes ale já si myslím, že je třeba se chytit na jejich vibe, aby jste vše pochopili. Tihle kluci mají hudební sluch a rap jim jde přirozeně sám. Stačí se podívat na záznam z rádia Wave, kde měli kluci čest vystoupit a hned pochopíte, že jim to prostě spolu jde. Jsou nerozlučná dvojka a mě se jejich poslední práce líbí. Začala jsem je poslouchat někdy minulý rok, když vyšel klip k Ups. Od té doby je žeru a je mi jedno, že je spousta lidí odsuzuje. Jejich škoda.

Black Mirror - Seriálová recenze

6. května 2018 v 11:38 | Marionete
Související obrázek

Žánr: Drama, Futuristický, Horor
Režie: Otto Bathurst..
Počet sérií: 4
Hodnocení: 7/10

Popis: Projekt britského Channel 4 Černé zrcadlo je antologií samostatných televizních povídek, zasazených do blízké budoucnosti. Tak blízké, že se v mnoha ohledech prolíná s dobou, kterou právě prožíváme. Mrazivě černohumorná série se prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství zamýšlí nad nečekanými a často nezamýšlenými důsledky prudkého rozvoje technologií a velmi trefně zachycuje těkavý neklid současného moderního světa. Jejím duchovním otcem a autorem je proslulý enfant terrible britské televizní tvorby Charlie Brooker, pro jehož tvorbu je charakteristický vždy přítomný prvek kontroverze. Brooker však rozhodně není žádný bezduchý prvoplánový provokatér a jeho promyšlené a inteligentní scénáře prozrazují bystrého pozorovatele, který vždy přesně ví, co chce k současnému světu říci. A že to zpravidla nebývá nic lichotivého, již patří k Brookerově naturelu.

Můj názor: Musím přiznat, že jsem čekala víc. Asi jsem moc náročný divák hororu ale tohle pro mě je slabý odvar. Dobře, připouštím, že 1. díl byl opravdu síla ale ostatní díly pro mě zatím působí jako slátanina několika nahodilých sci-fi nápadů na nějaký příběh. Někdy to už ani není tak děsivé, ale spíš zvláštní. Hlavně hodně z toho působí dost nereálně. Ale zase musím pochválit, že některé prvky v tomto seriálu, člověka nutí se zamyslet nad ním samotným a jeho závislostí na elektronice a nad jeho vlastními etickými zvyky. Jsem teprve v polovině seriálu ale je pro mě docela dilema, jestli ho dokoukám, nebo se na to vyprdnu. Uvidíme..

Gia - Filmová recenze

6. května 2018 v 11:28 | Marionete
Výsledek obrázku pro gia movie

Žánr: Životopisný, Drama, Umělecký
Hlavní role: Angelina Jolie
Režie: Michael Cristofer
Rok: 1998
Hodnocení: 10/10

Popis: Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události.

Můj názor: Z tohoto filmu jsem měla deprese, stejně jako z Dětí ze stanice Zoo. Bylo to prostě srdcervoucí. To, co s člověkem dokážou udělat drogy je vážně hrozné. Angelina Jolie hrála opět jako bohyně a vystihla osobnost Gii perfektně. Ve filmu jsem si libovala v uměleckém modelingovém prostředí. Ale tím víc mě tenhle film od tohoto byznysu odstrašoval. V modelingu je prostě tvrdá konkurence a jen málokdo unikne drogám, alkholu nebo náhodnému sexu. Kostýmy a záběry v tomto díle byly skoro až snové. Určitě doporučuji! A děkuji své kamarádce J., že mi to doporučila!

Mé oblíbené seriály za rok 2017

16. ledna 2018 v 19:36 | Marionete
Výsledek obrázku pro vikings series

Vikingové

Seriál z tvrdého a tuhého prostředí, z doby Vikingů, kteří byli nemilosrdnými bojovníky. Příběh sleduje dění legendárního Ragnara Lothbroka a jeho rodiny, který bojuje s nástrahami tvrdých severských podmínek. Úžasný seriál, který sleduji už asi rok, společně s mým tátou. Řekla bych, že je to taková vylepšená realistická verze GOT. Moje oblíbená postava je Lagertha, Floki a Ivar.

WITHNAIL A JÁ - FILMOVÁ RECENZE

22. dubna 2017 v 21:56 | Marionete
Výsledek obrázku pro withnail and i

Původ: Velká Británie
Režie: Bruce Robinson
Žánr: Komedie, Drama
Rok: 1987

Děj: Kultovní konverzační komedie čerpající z režisérova vlastního života. Dva nezaměstnaní herci Withnail a Marwood se rozhodnou vyrazit z bezútěšného, studeného Londýna na venkov, kde má Withnailův homosexuální strýc chatu. V doprovodu břitkého humoru a litrů a litrů alkoholu zjistí, že jejich schopnosti přežít zde vlastními silami jsou prakticky nulové. Na deziluzivní cestě z města se postupně vytváří melancholické pojednání o neodvratném procitnutí do reality i do střízlivosti. Předlohou pro postavu Withnaila byl britský herec Vivian MacKerrell, se kterým režisér filmu Bruce Robinson sdílel byt v londýnské čtvrti Camden. Po skončení filmu se doporučuje nasednout do staré káry, nakoupit basy piva a vyrazit s kamarády na venkov.

Můj názor: Na tomto filmu mě nejvíce bavil tragikomický britský humor. Obě postavy jsou mi hodně sympatické svým naprostým nezájmem o okolní svět a prostředí britského venkova tomu přidává na dokonalosti. Určitě se na něj podívám znova co nejdříve.

8 HROZNÝCH - RECENZE

14. března 2017 v 20:43 | Marionete
Výsledek obrázku pro hateful eight

Žánr: Western, Drama, Komedie
Režie: Quentin Tarantino
Původ: USA

Popis: Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako "Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže - majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou.

Můj názor: Tarantino opět nezklamal. Skvělé dialogy, skvělé postavy, surovost, humor a perfektní prostředí a záběry!

ÚTĚK DO DIVOČINY - RECENZE

14. března 2017 v 20:14 | Marionete
Výsledek obrázku pro into the wild

Režie: Sean Penn
Žánr: Dobrodružný, Drama, Životopisný
Původ: USA

Popis: Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy.

Můj názor: Tento film je pro mě jak dělaný, protože o útěku do divočiny přemýšlím neustále. Už mě unavuje společnost a režim do kterého se musíme zařazovat. A to ještě ani nepracuju. Myslím, že lidé až moc utekli od přírody. Přitom jsme původně její součástí. Herec se jinak na svou roli chodí skvěle a také si tam zahrála má oblíbena Stewart Kristen. Film je napínavě natočen ale konční dost smutně.

CBGB: KOLÉBKA PUNKU - RECENZE

14. března 2017 v 20:10 | Marionete
Výsledek obrázku pro cbgb movie

Původ: USA
Režie: Randall Miller
Žánr: Hudební, Dokumentární, Komedie

Popis: Hilly Kristal si po dvojitém bankrotu půjčil v roce 1973 peníze a koupil v New Yorku podnik Palace Bar. Vždycky si přál dát příležitost živé hudbě, hlavně country, bluegrassu a blues. Odtud pochází nový název klubu: CBGB... Country, bluegrass a blues - tyto tři hudební žánry daly název uznávanému newyorskému klubu CBGB, který se díky svému majiteli Hilly Kristalovi stal kolébkou undergroundového rokenrolu a punku. Protože v jeho klubu na Bowery nechtěly country kapely vystupovat, rozhodl se dát příležitost i jiným formám rocku. V jeho podniku mohly hudební skupiny vystupovat pod jedinou podmínkou - musely hrát jen vlastní tvorbu. Žádné pecky z hitparád, žádné předělávky. Jeho krédem bylo podporovat umělce za každou cenu. Hilly Kristal se tak proslavil a je právem označován za kmotra punku, který stál u zrodu kapel jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police.

Můj názor: Skvělý komediální dokument o známém punkovém klubu. Film jsem si užila, protože miluji náhlížení do takových subkultur. Punkáče jsem vždy měla ráda a tak mě ani tento film nezklamal. Také tam hrají dva herci, které znám z Harryho Pottera. Takže si nemůžu víc přát!


POKOJ 1408 - FILMOVÁ RECENZE

9. března 2017 v 14:30 | Marionete
Výsledek obrázku pro pokoj 1408

Původ: USA
Žánr: Horor, Thriller
Předloha: Stephen King

Popis: Pokoj 1408 nemá moc hezkou pověst. Je to jediný pokoj hotelu Delfín, ve kterém se už téměř dvacet let neubytoval žádný zákazník. Není čemu se divit, když lze v jeho historických záznamech nálézt dvanáct sebevražd a třicet takzvaných "přirozených" úmrtí. Když k tomu připočteme drobné nehody některých pokojských (záchvaty smíchu, záchvaty pláče, mrtvice, slepota), které pokoj udržovaly čistý a obyvatelný, není se opravdu čemu divit. Pan Olin (Samuel L. Jackson) jakožto ředitel tohoto malého newyorkského hotelu příběh pokoje 1408 velice dobře zná, a proto se všem případným zájemcům snaží pobyt v něm ze všech sil rozmluvit. Spisovatel Mike Enslin (John Cusack) se však psaním hororových povídek živí a nikdo a nic mu jeho noc v pokoji 1408 nevezme. Vždyť strašidelné pokoje jsou jen směšné hlouposti jako všechna ta místa, na kterých už strávil noc - o kterých psal. Navíc by mu chyběla jedna kapitola do jeho nové knihy. Vyzbrojen svým věrným diktafonem Sony se tedy vydává do čtrnáctého patra, které je ale ve skutečnosti patrem třináctým. Do pokoje 1408. Do pokoje, jehož součet čísel dává dohromady číslo třináct…

Můj názor: Úžasný psychologický horor od úžasného Stephena Kinga. Cusack v hlavní roli není rozhodně zklamáním a dodává hororu trochu humoru. Samuel L. Jakson se svou malou roličkou je taky opět skvělý, jako ve všech svých filmech. Rozhodně jsem od toho hororu nečekala tolik, kolik mi dokázal nabídnout. Pokud máte rádi horory které nejsou hloupé tak je tohle rozhodně dobrá volba!

VIKINGS - SERIÁLOVÁ RECENZE

9. března 2017 v 14:14 | Marionete
Výsledek obrázku pro vikings

Země: Irsko, Kanada
Typ: Seriál
Počet sérií: 4
Žánr: Historický, Fantasy, Akční

Děj: Seriál Vikings bude popisuje děj postavy Ragnara Lothbroka, což byl největší hrdina vikinské doby. Ragnar je mladý farmář, který není spokojen s vládou vikinského jarla Haraldsona. Ten veškeré obyvatelstvo vždy posílá na východ do Ruska a Baltských zemí, kde mají drancovat místní chudé obyvatelstvo, což není žádná výzva pro tak tvrdé vikingy. Ragnar se považuje za přímého potomka Ódina, boha válečníků, což se projevuje na jeho chování. Sám podnikne se svým přítelem Flokim činy proti svému jarlovi, když vynaleznou a vyrobí zbrusu nové lodě, které jsou mnohem lepší a užitečnější než lodě, které právě používají. Díky těmto lodím podniknou expedici na západ, kde objeví novou zemi, ale také její problémy, které se budou naskytovat.

Můj názor: Skvělý seriál, který jsem celý zhltla minulý měsíc. Ragnar je úžasná hlavní postava a najdou se i další, které si člověk oblíbí. Líbí se mi i víra a kultura Vikingů. Dokonce bych řekla, že je to lepší seriál než Hra o Trůny.
 
 

Reklama